De website van NWO, maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD

Rit Verslag

Verslag

Animo op de route

Het avontuur begon zoals zoveel epische verhalen, met een weerbericht dat klonk als een slecht samengesteld dagmenu: een beetje zon, een portie regen, en een snufje wind waar je u tegen zegt. De weergoden hadden duidelijk een geintje met ons voor.

Verwacht geen peloton van Tour de France-achtige proporties vandaag. De helft van de NWO'ers waren op vakantie, waarschijnlijk op zoek naar betere weersomstandigheden. Maar zoals Bert het zei: enkel de "scherpen" waren present. Fred, Koen, Dirk R, Frank en Jordy hadden zich moedwillig gemeld voor deze onderneming.

Frank had de route zorgvuldig uitgestippeld, rekening houdend met de harde wind. Vanaf de start was het duidelijk dat dit geen zondags ritje zou worden. In de Schorre sloten we aan bij de Eastenders, wat ervoor zorgde dat de snelheid meteen de hoogte inging. Eenmaal in Westkerke kwamen we echter in een klein avontuur terecht. Een GPX-foutje zorgde ervoor dat we het spoor even bijster waren. Fred zette nog een poging in om het snel recht te zetten, maar toen bleek dat Koen iets kwijt was, moesten we noodgedwongen omkeren.

Na deze kleine omweg, vond er een hergroepering plaats en werkten we als een goed geoliede machine samen. Het tempo was stabiel, zonder al te veel horten of stoten. Via de Zeeweg bereikten we snel Torhout. Daar werden we begroet door de gevreesde kopwind. Gelukkig hadden we Jordy, de menselijke windbreker. Iedereen dook gretig weg achter zijn brede schouders, behalve Dirk, die heldhaftig met zijn neus in de wind bleef beuken.

Onze route voerde verder langs Kortemark, Zarren en Woumen. Met de wind in de rug, schoot het tempo omhoog, soms zelfs boven de 35-40 km/uur. Niemand klaagde, niemand brulde. Het leek wel of we vleugels hadden gekregen. Vanaf Diksmuide was het puur genieten geblazen. De harde wind had ons weliswaar op de proef gesteld, maar met een gemiddelde snelheid van 29.7 km/uur hadden we 84 kilometer afgelegd en waren we mooi op tijd voor een welverdiende borrel in de Vlas.

En zo gebeurde het dat we, klokslag twaalf, proostten op Dirk's verjaardag. Een toepasselijk einde van een heroïsche rit vol snelheid, wind, en een beetje chaos. Santé op Dirk, op het weer en op nog vele fietsavonturen!

Sec AI

 

Zondag
07/07/2024
Kapitein:
Sec 
Afstand:
84 km
Afspraak om:
09.00 
Route:
Plaatselijke ronde 
Gemiddelde:
29,7 km/u
Afspraak pl.:
De Vlasschaard 
Weerpraatje:
Aprilse grillen? 
Extra info:
 

 

Deelnemers

84 km
De Koninck Bert
84 km
Hubrechtsen Koen
84 km
Janssen Alfred
84 km
Reynaert Dirk
84 km
Verhaegen Frank