De website van NWO, maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD

 

 

Prehistorie

De geschiedenis van NWO. Bekeken per jaar.

1996

De geboorte

Enkele vrienden beslissen om een "fietsclubje" op te richten Bart wordt voorzitter en Anhyp sponsort de eerste fietstrui.

1997

Twee-daagse

De eerste reis met mannen alleen, een tweedaagse fietstocht naar Geraardsbergen en dit in nieuw eigen fietstenue gesponsored door  Flanders Coast.

1998

Buitenland

De eerste buitenlandse reis brengt ons naar de Ballon d'Alsace. Prachtig weertje, voor herhaling vatbaar (dachten we...)

1999

De reus van de Provence

Jong en onbezonnen beklimmen we de Mont-Ventoux... langs Sault (moe je nog een pintje hen?)

2000

Tijdrit

De voorzitter had echt "fond", hij wint de eerste tijdrit en zou dit nog overdoen in 2001 en 2004. Daarna ging het bergaf... Na 4-jaar Flanders Coast is er de intro van de "Daikin shirts"

2001

En toen?

Het lidgeld bedraagt 2500 fr. (62,50 euro) Tegenwoordig is het maar 50,00 euro :-) En opnieuw een extra tenue, ditmaal gesponsord door de Vlaamse Regering.

2002

Met de caravan

Lidgeld 65 euro. Voor het eerst komen er nieuwe leden bij. (Il Verde en Kakafonix) En we gaan met de carvaan op reis naar Alpe d'Huez. (Moeten er nog ei'ers zijn?)

2003

Voorjaarsweekend

Lidgeld 60 euro en 3 nieuwe renners bij, (Fillu, Zowie en Moteurtje) Voor het eerst op voorjaarsweekend. Elke renner moet nog een MTB huren, vandaag heeft iedereen zijn eigen MTB.
Verder: Peter en zijn "Marco Polo", de geboorte van rene en Franky ontmoet dr. Speck..

2004

Mondriaan

Il Verde ontwerpt een nieuw wielertenue op basis van Mondriaan. Zowie snapt niet dat een tent groter moet zijn dan een luchtmatras. En de Doc doet zijn intrede. Pechvogel van 't jaar is Il Verde, hij breekt zijn sleutelbeen.

2005

10-jaar NWO

De Mont-Ventoux, nu voor "echt" langs Bedoin. Moteurtje maakt er een koers van. De Doc leert ons zijn vrienden kennen en Kurt leert Hilde van le tresor caché kennen. Er komen geen nieuwe renners bij wel 2 stagiairs (Burt en Boonen)

2006

Langlauf

Openingsweekend in de sneeuw, dan maar zonder fiets maar met latten. Ook op zomerreis viel het weer tegen. Bar koud en nat in de Vogezen. We leren kleurenwiezen en Kurt leest de Knack.. Burt en Boonen worden volwaardig lid.

2007

Carnaval

Openingsweekend tijdens carnaval, ambiance verzekerd. De zomerreis bij de "heks" en Andouilletten moet je een keer eten. Hoogtepunt is de rafting waarbij "uze rene de doc verslaat". Geen nieuwe leden.

2008

Muziek

Openingsweekend met muzikale omlijsting. MTB meer te voet dan op de fiets. Tjess vindt na 6 jaar inactiviteit opnieuw zijn fiets maar bovenal maken we kennis met zijn paëlla, dat smaakt naar meer. Op sportief vlak een topper, samen rijden we 43005 km's.

2009

De Garmin

Openingsweekend naast de bunker van Hitler. De Garmin doet zijn intrede (en buist), voor de rest van 't jaar werkloos. Op zomerreis leren we onze "receptiemeester" kennen. We nemen afscheid van Paul en Peter die andere horizonten opzoeken. ET komt de groep versterken.

2010

Plat

Wat een openingsweekend, nog nooit zoveel platte banden. Met de fiets even Spanje verkennen. Zowie en Kakafonix organiseren een perfecte FdS met Karaoke.

2011

Mooie benen

Tjess moet ervaren dat hij een "buitenlander" is. Hij mag zijn eigen vaderland niet binnen (?) Zowie is een "grapjas" en heeft "mooie benen".

2012

NWO "Light"

Geen cijfers bijgehouden, de sec houdt het even voor bekeken. Burt moet zijn handjes wassen.

2013

Kaarting

De kaarting van Aleing is een groot succes. Burt heeft een "blackout" op weekend. Boonen houdt van feiten en cijfers. En Franky wilt en zal de Mont-Ventoux beklimmen, De laatste km's zijn er echter teveel aan, een flauwe val en een gebroken elleboog. Geen nieuwe tenue, maar wel een nieuwe fietsbroek..

2014

Yes we can

Al is het wel even wennen om "links" te rijden maar onze "Black Beauty" feeling nemen ze niet meer af. Voor Alain is 2015 een dieptepunt, voorjaar gemist, zomer gemist en uiteindelijk FdS gemist...

2015

Omerta

Rocaverrano - Italië, waar de bergen kort en (zeer) steil zijn. We worden ouder en de ritten worden korter. En 20 kaarsjes blazen we uit.

2016

MTB

Henneveux - Na Engeland nu naar Frankrijk voor de winterreis. Mooie rit niet te zwaar, iedereen vol moed gestart aan het jaar

2017

Pechvogels

Rustig jaartje. Jammer genoeg twee pechvogels dit jaar. Il Verde rijdt een ritje mee en komt zwaar ten val... zijn seizoen is er aan. En op zomerreis breekt onze Bartoli zijn hiel door van de trap te vallen !

2018

Gewoon doen

Een jaar waarbij we als groep goed presteerden. Hoge aanwezigheid, geen ongevallen. Voorjaar met de langlauf ipv de MTB. (te veel sneeuw) Mooie zomerreis, al blijven de bergen ‘hoog’. De comeback van de voorzitter, en één renner gaf dit jaar forfait, “Il Verde”. Maar hij beloofd om volgend jaar “revanche” te nemen.

2019

Intrede e-bike

Jawel Zowie vindt allerlei redenen uit om zijn e-bike te verantwoorden... geen probleem om te volgen dit jaar. Twee dikke pechvogels dit jaar, Wim en Alain. Beiden al gekwetst nog voor het seizoen begon. Na een lange revalidatie zijn ze ondertussen alweer goed present. Mooi voorjaarsweekend in Nederland met de MTB. Tevens de enige rit die René dit jaar meereed? De voorzitter deed iets beter met 2 ritten (??!!) Maar Il Verde gaf opnieuw forfait voor het tweede jaar op rij ? De zomerreis was goed, maar iets te kort (?) Een bezoekje aan Kurt zijn buitenverblijf was een leuke verrassing. Maar verder hebben we het wel gehad met de streek "aquitaine", volgend jaar terug naar de "echte bergen" !

2020

Wat een raar jaar

Het is een jaar die we nog heel lang zullen herinneren als het "Corona jaar". En de Maggie uitdrukking "Blijf in je kot!" Toch optimist blijven, we konden nog net op voorjaarsweekend, (de week erop was de lockdown) En de zomerreis konden we ook nog net meepikken. We duimen alvast dat alles opgelost geraakt voor 2021. Hou het veilig!

2021

Tante Corona heeft ons nog steeds in haar greep

Ook dit jaar speelde Corona een hele grote rol in de fietsclub. Op sociaal vlak waren er de bubbels en de beperkingen, maar op sportief vlak was dit voor NWO een topjaar! De groep samen reed de 2de beste aantal kms sinds het ontstaan. Bijna 40000 km. Enkel in 2008 hadden we nog meer kms. De top 3 was ook al uniek, een podium met Alain, Bart en Choco... nooit eerder meegemaakt!

2022

Ondanks miseries blijven fietsen

Corona is nog niet helemaal opgelost. Een derde en vierde boosterprik zorgt er wel voor dat NWO gespaard blijft. Maar naast de Corona is er de oorlog in Oekrainie en de energiecrisis, dit hadden we niet verwacht! Het is een bijna ongeluk vrij jaar. Enkel Koen was de ongelukkige met een schouderbreuk kort na Nieuwjaar. De voorzitter en Rene geven er opnieuw de brui aan... is er nog een comeback? Gelukkig blijven de meesten fietsen en blijven we nagenieten in de Vlas of in een andere café.

Sponsors

NWO - Noordzee Wielerclub Oostende -
Rekening nr: IBAN BE97 7510 0346 3849 (alle giften zijn welkom :-)

Keyte
BDK verzekeringen
Solvas
Restaurant Marmite
TMSe
Steme
Architas
By  Your Site

NWO wijsheid

Friendship is everything. Friendship is more than talent.
It is more than the government. It is almost the equal of family.

Vriendschappen die de tands des tijds weerstaan zijn ongetwijfeld de beste.
Choco
Choco
License to drive
Oprecht vriendschap komt wanneer de stilte onder vrienden ontspannen is.
ET
ET
License to drive
Dat het nooit meer zal wederkeren is wat het leven zo bekoorlijk maakt.
Franky
Franky
License to drive